Latvijā izplatās ļoti bīstams datorvīruss.(papildināts)






















Latvijā masveidā tiek izsūtīti e-pasti kas ir inficēti. Šie e-pasti ir norādīti kā informācija no VID. Patiesībā šiem e-pastiem nav nekāda sakara ar VID.

Viens veids kā var atpazīt, ka e-pasts ir inficēts ir tas, ka e-pasta tēma norādīta ‘’sūdzība nodokļu dienestam’’ šiem inficētajiem e-pastiem ir pielikumi kas, arī ir inficēti, šis pielikumā ir izmantots dubultais paplašinājums .DOC.cip, kuru atarhivējot iegūstam .SCR tipa izpildāmo failu. Gadījumā ja tomēr e-pasta pielikums ir atvērts, dators tiek inficēts ar vīrusu. Šis vīruss ir paredzēts gan paroļu zagšanai, tas fiksē pilnībā visu, kas tiek rakstīts uz klaviatūras, un to nosūta ļaundariem, gan interneta maksājumu pārtveršanai- veicot maksājumu no inficēta datora, maksājums lietotājam to nemaz nenojaušot, tiek pārtverts un novirzīts uz ļaundaru izvēlētu kontu. Visvairāk riskam ir pakļauti datori ar Windows operētājsistēmu, viena pazīme, kas liecina par jūsu datora inficēšanos ar šo bīstamo datorvīrusu ir tad kad parādās problēmas ar latviešu burtu ievadi. Ja tomēr esiet atvēris šo inficēto pielikumu, jums jāvēršas pie datorspeciālista, darbu ar datoru varat atsākt tikai pēc pārliecināšanās, ka vīruss un visas tā komponentes no datora ir iztīrītas, kad dators ir iztīrīts, obligāti ir jānomaina pilnībā visas paroles.

Papildinājums:

Ir zināms, ka bīstamais vīrus tiek arī izsūtīts ne tikai VID vārdā, bet arī Lattelecom vārdā. Scenārijs šim e-pastam ir tāds pats kā VID e-pastiem, tajos atrodas inficēti pielikumi. CERT.LV norāda, ka šis bīstamais datorvīruss Latvijā izplatās jau no 6.decembra.

Komentāri (0)  |   Skatīts: 2832x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ