Antibakteriāls stikls




Ik, viens no mums zin to, ka ikdienā mēs saskaramies ar daudzām baktērijām. Protams, mūsu telefoni ir vieni no tiem, kur uzkrājas daudzas un dažādas baktērijas, ir atdzīts, ka tieši uz viedtālruņu stikliem atrodas daudz vairāk baktēriju nekā uz saucamajiem pogu tālruņiem.

Tādēļ ‘’Corning’’ kas ir Amerikāņu kompānija, kas piegādā daudziem viedtālruņu ražotājiem augstu izturības un pretskrāpējumu stiklus tieši priekš viedtālruņiem, apgalvo, ka ir izgudrojuši tādus viedtālruņa stiklus, kas pats iznīcinās baktērijas un dažādas sēnītes kas iespējams atrodas uz viedtālruņu stikliņiem.

Amerikāņu kompānija norāda, ka antibakteriālos stiklus ir iespējams uzstādīt dažādām ierīcēm piemēram, kā jau populārajam viedtālrunim, planšetdatoriem, datoriem, kā arī tādām ierīcēm, kā kalkulators un daudz citām elektroniskām ierīcēm. Patlaban šis unikālais antibakteriālais skārienjūtīgais ekrāns ir testēšanas stadijā, un sekmīgi ir pierādījuši, ka ir iespējams šādus stiklus sākt ražot lielos apjomos.  Nedaudz runājot par pašu stiklu, tad tas ir Gorilla Glass stikls, kas kavē pelējumu un dažādu sēnīšu, kā arī dažādu baktēriju augšanu, jo antibakteriālajam stiklam piemīt tādas lietas, kā pretmikrobu īpašības, kas savukārt ir iestrādātas pašā stiklā, un ir efektīva visā ierīces darbības laikā, tas nozīmē, ka tas nav atsevišķi pievienojams komponents elektriskajām ierīcēm.  Kā apgalvo pats ‘’Corning īpašo materiālu struktūrvienības vadītājs Džeimss Šteiners, šos stiklus ar laiku iespējams, ka varēs pielietot ne tikai viedtālruņos vai datoros, bet pielietot citās jomās, piemēram, kā autobūvē, veselības aprūpē un daudz kur citur. Var apgalvot, ka šādi izgudrojumi ļaus mums jaunākās tehnoloģijas izmantot ne tikai ērtāk, bet arī daudz nekaitīgāk mūsu veselībai, jo ikdienā ir patiešām daudz un dažādu baktēriju ar ko mums nākas saskarties.

Komentāri (0)  |   Skatīts: 1917x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ