Nanovadi veidos datoru nākotnes pamatu.




Nevienam no mums nav noslēpums par to, ka aizvien populārāks paliek tieši jaunās nano tehnoloģijas, arī šajā lauciņā ir jaunumi. Kas, padarīs datoru daudz ātrāku un enerģijas patēriņu daudz mazāku.

Galvenais solis attīstībā uz ultra kompakto elektronisko skaitļošanas sistēmu risināt problēmas ar Mūra likumu, ir veikusi komanda no Hārvardas universitātes. Saskaņā ar Mūra likumu, skaitļošanas potenciāls datoriem divkāršojas ik pēc diviem gadiem. Eksperti uzskata, ka pašreizējie tranzistori, kas tiek, pielietoti datortehnikas ražošanā pēc 5 gadiem Mūra likums pārtrauks savu darbu. Citiem vārdiem sakot, datoru veiktspēja sasniegs galējo robežu.

Lai atrisinātu šo problēmu, speciālisti ir radījuši nanoelektronikas vadības ierīci. Jauno ierīci sauc nanoFSM un tā izmērs ir mazāks nekā cilvēka nervu šūnas, un tā strāvas patēriņš tiek samazināts pat vairākas reizes. NanoFSM sistēma sastāv no vairākiem simtiem NANOVADU tranzistoriem, kas savukārt strādā kā slēdži. Viens NANOVADS ir 10 tūkstošu reižu mazāks nekā cilvēka mats. Saskaņā ar izstrādātājiem jauno tehnoloģiju nanoFSM masveida ražošanā varēs laist pēc aptuveni 5-10 gadiem. Pateicoties  šim izgudrojumam ievērojami samazināsies enerģijas patēriņu un palielinātu datu apstrādes jaudu. Šo jauno tehnoloģiju būs iespējams izmantot arī automašīnās, mikrorobotos, medicīnas iekārtās un daudz kur citur.

Komentāri (0)  |   Skatīts: 1921x         Ieteikt draugiem       TweetMe   
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ